UN WEEKEND AGLOMERAT

As fi vrut sa va povestesc despre cei doi titani ai fantasticului sub semnul carora se deschide luna martie: Philip K. Dick si Jean Giraud – Moebius, dar cum se intampla atat de multe evenimente de gen si pe malurile Dambovitei o sa las subiectul pe altadata.

Asadar voi ce-ati alege pentru weekend?

• FINAL FRONTIER II
17 – 18 martie 2012 • intre orele 10:00 si 18:00 • Intrare gratuita
Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Foaier Str. Gutenberg Johann nr.19, Bucureşti
Acces: Statia de metrou Izvor • Autobuze: 104, 124, 136, 385

Evenimentul organizat de bookblog.ro le va oferi pasionaților genului posibilitatea de a cumpăra cele mai noi apariții SF & Fantasy la preț redus cu până la 80%. Mai mult decât atât, ei pot întâlni oameni cu aceleași preocupări prin intermediul lansărilor de carte și evenimentelor la care vor fi prezenți cei mai importanți autori români ai genului.Pe lângă titluri în română și engleză, vizitatorii pot găsi la târg și benzi desenate și boardgames. Pe toată durata târgului vor avea loc ateliere de benzi desenate la care poate participa oricine dorește să învețe să deseneze, la standul Editurii Eagle va fi organizată o expoziție de machete SF (expun Cornel Băneanu, Eugen Danciu, Ovidiu Petcu ), iar fanii Star Wars se vor reuni pentru o prezentare despre acest fenomen.

Tot la târg se va desfășura decernarea Premiilor Galileo (18 martie,13:30-14:00), alături de lansări de carte și discuții despre Gothicul în literatura română și universală (17 martie, 14:00-15:30), Prezența internațională a scriitorilor români de F&SF (17 martie, 16:30-18:00 și Cât de greu este să publici Sf în România (18 martie, 14:00-15:00).

Puteți gasi programul complet al evenimentelor aici.

• ShortsUP via Londra
Duminică, 18 martie,  seara de la 19.00, în noul spațiu cultural bucureștean Turbohalle – Uzina de Frumos (statia de metrou Păcii / Bd. Iuliu Maniu, 220B) puteți avea parte de o escapadă perfectă cu:

Unele dintre cele mai premiate scurtmetraje britanice din ultimul deceniu.
Concert live cu Moonlight Breakfast
Expoziție extraordinară de pictură, grafică și gravură
Mult umor Made in UK, cricket, brioșe, alte surprize

Primii 300 de spectatori care cumpără bilete în avans prin MyTicket sau Eventim vor primi automat și o invitație pentru petrecerea de deschidere a Turbohalle, ce are loc sâmbătă, 17 martie. În seara evenimentului, biletele se pot cumpăra de la Turbohalle la prețul de 25 de lei, respectiv 20 de lei pentru studenți. Detalii pe www.shortsup.ro.

• PREMIILE MUZZA – eveniment de exceptie în jazz-ul românesc
Preţul biletului de intrare este de 30 Ron.
Rezervări de locuri se pot face la tel. 021-316 16 82 sau 0736-41 42 44, Godot Cafe – Teatru.
Gala Premiilor de Jazz pe 2011 – Ediția a IX-a va avea loc vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.30 la Godot Cafe – Teatru și va reuni nume de prestigiu ale jazz-ului romanesc.Gala Premiilor de Jazz, realizată de muzicologul Alexandru Şipa, este prezentată de Anca Romeci şi va fi dedicată In Memoriam Johnny Răducanu, care după cum se ştie, a încetat din viaţă în 2011.Ediția din acest an îi are ca invitaţi, printre alţii, pe cunoscuţii muzicieni Jancsy Korossy (85 de ani – Premiul de excelenţă), Nicolas Simion, Luiza Zan, Florin Răducanu, pe tinerii Alex Pădureanu, Toma Dimitriu şi Al Baroc, laureaţi ai unor recente concursuri, reputaţii blues-mani Vali „Sir” Blues Răcilă şi Raul Kuşak şi apreciatele formaţii, revelaţii ale ultimilor ani: Guilty Lemon din Sibiu şi Marius Pop&M Theory.

Gala se va încheia cu un recital.

Gala de Jazz este organizată cu sprijinul agenţiei CV Events, al sponsorilor, partenerilor media, muzicienilor şi mai ales al prietenilor.

•TiPtiL – CONCERT LA GARGE CLUB&LOUNGE
Vineri, 23 martie, la Garage Club&Lounge se vor auzi ritmurile inconfundabile de jazzaggaefunkdancefun.
In doar doi ani de activitate, TiPtiL a reusit sa isi creeze propriul stil si o identitate aparte in peisajul muzical autohton. Pornind de la admiratia pentru Erik Sumo Band, Nouvelle Vague si The Police, s-a ajuns la un proiect muzical cvasiacustic, cu doua soliste, un contrabas si o dinamica aparte.Specificitatea TiPtiL vine din structura trupei, din abordarea stilistica originala si, mai ales, din energia debordanta pe care membrii sai o au si reusesc sa o transmita la fiecare aparitie scenica.
Fanii TiPtiL, tot mai numerosi cu fiecare concert, stiu ce inseamna un ”exercitiu pentru simturi” si ca la un astfel de eveniment trebuie sa vii pregatit: mers la sala minimum o saptamana, odihna, mancare sanatoasa etc. Pentru ca, in general, la TiPtiL, corpul nu te mai asculta si face ce vrea el: danseaza, sare, alearga. Iti trebuie conditie fizica buna ca sa rezisti.
La concertul din Garage Club&Lounge, TiPtiL vine cu o componență temporar schimbată. Raluca Staicu se pregateste sa isi ia in primire rolul de mamica si este inlocuita de Emilia Holtea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s