AI CARTE, AI DISTRACȚIE

Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque s-a deschis  joi, 19 aprilie 2012, la Sala Palatului, cu peste 5000 de titluri, promoții speciale de până la 60% discount și noutăţi atractive. Livresque precedă ziua de 23 aprilie, ziua comemorării marelui  Will (Shakespeare pentru conformitate) și celebrarea  Zilei  Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor. Livresque are ca parteneri Comisia Națională a României pentru UNESCO, British Council și Talk Partners.

Concepte inedite și inspirate, zic eu, vor anima Salonul Cărţii Livresque:
„Colțul Vorbitorului”, un spațiu al dezbaterilor și discuțiilor culturale în care oricine își poate face cunoscut talentul oratoric şi scriitoricesc;
„Schimbă o carte la Livresque” o iniţiativă care urmărește extinderea accesului la cultură şi în cadrul căreia vizitatorii au posibilitatea de a face schimb de cărţi – eu știu sigur că o să bifez ;
„Scriere creativă la Livresque”, un concept inițiat de Fundația Calea Victoriei care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenți și talentați.

La toate acestea se adaugă două  campanii importante:
„Donează o carte pentru copiii orfani”, şi
„Citești, deci ești cool” , o campanie de încurajare a lecturii în rândul tinerilor studenți și elevilor de liceu, organizată în parteneriat cu British Council. Aceasta se va desfășura sub forma unei trageri la sorți, ca urmare a participării la o sesiune QUIZZ pe tema William Shakespeare.

Pe parcursul Salonului Cărții „Livresque”, organizatorii – împreună cu UNESCO – au pregătit o serie de dezbateri și seminarii: Drepturile de autor; Piața românească de carte; „Exportul” de cultură; Este sau nu divertismentul o amenințare reală pentru cultura scrisă din România?; Accesibilitatea culturii etc.

Printre invitații speciali se numără Cristian Roman, Cătălin Motoia, Dan Milici, Andrei Corcaci, Cristina Tătăranu, Sandra Ecobescu. Evenimentele acestei ediții vor fi moderate de domnul Alexandru Mironov.

Sâmbătă, 21 aprilie, actorul Toma Dănilă împreună cu poetul și publicistul Claudiu Komartin susțin spectacolul-performance „Fiara melancolică”. Dănilă si Komartin vor aduce în fața publicului textele mai multor poeți români contemporani.

Atât expozanţii, cât şi vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii, organizată de Zepter pentru toţi iubitorii de carte.

Programul de vizitare este de joi, 19 aprilie până duminică, 22 aprilie 2012, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Partenerii media ai Salonului Cărții „Livresque”: Radio Romania Cultural, Radio Gold FM, Click FM, Adevărul, Şapte Seri, Jurnalul Naţional, Adevărul Shop, Talk Partners, Exotique, Metropotam.ro, 121.ro, Revista22.ro, Agentiadecarte.ro, Accentcultural.blogspot.com, Webcultura.ro, Urban.ro, Evenimente-bucuresti.ro, Hyperliteratura.ro, intraliber.ro, For You, 2luxury2.ro, revistadepovestiri.ro, Hotcity.ro, REX- Romanian Events and Exhibition Industry.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s